Жена от Русе се оказа длъжник на Топлофикация София без никога

...
Жена от Русе се оказа длъжник на Топлофикация София без никога
Коментари Харесай

Абсурд: Топлофикация гони жена от Русе заради несъществуващ дълг

Жена от Русе се оказа дебитор на „ Топлофикация София " без в никакъв случай да е имала парцел, нито пък да е живяла чартърен в столицата. Частен правосъден реализатор е наложил запор на банковата й сметка. А най-странното е, че това й се случва няколко пъти през последните шест години, заяви Нова тв.

Преди две седмици Цанка Димитрова от Русе разкрила, че банковите й сметки са запорирани. Направила инспекция и открила повода - дълг към „ Топлофикация София ". Жената твърди, че в никакъв случай не имала парцел в столицата.

„ Аз в никакъв случай не съм живяла там, в никакъв случай не съм имала парцел, кацала съм няколко пъти на летището ”, споделя Цанка Димитрова.

В първия миг новината за запора провокирала смях у Цанка, тъй като й припомнила как  през 2015 година още веднъж е била наказана от столичната топлофикация, без да е дебитор. Тогава за три хиляди лв.. Преди шест години реагирала мигновено, наела юрист, подала сигнал в прокуратурата и съумяла да потвърди, че тя не е дебитор и до запор не се стигнало. „ Подадох тъжба в Комисията за персоналните данни, подадох тъжба в Районна прокуратура, които в действителност установяваха, че има нарушаване по отношение на моите персонални данни, само че всичко свърши до там ”.

Сега още веднъж попаднала в същата обстановка, само че този път от „ Топлофикация ” са я осъдили за сумата от девет хиляди лв.. „ Беше някакъв огромен потрес за мен, тъй като бяха на три равнища сметки по 9 хиляди, в началото си помислих, че е хакерска интервенция ”, споделя пострадалата.

След като се схванало, че е запор, станало ясно още, че до този миг правосъдният реализатор бил изтеглил две хиляди лв. от сметката й. След писане на писма и до него, и до сдружението -  въпросът бе разрешен…почти. Минути преди срещата с екипа на NOVA Цанка получила позвъняване от правосъдния реализатор, че от “Топлофикация София " са отдръпнали претенциите си към нея. Свален бил запорът по сметките и се чака възобновяване на сумата.  Наред с положителната вест, пристигнала и лоша-съдебният реализатор уведомил Цанка, че против нея имало и още едно дело, отново от столичното топлофикационно сдружение.

В отговор до NOVA от столичната топлофикация оповестиха, че са създали инспекция. Установили  че грешката произлиза от документи в интервал, в който потребителите и притежателите на парцели са били посочени единствено с имена, без други идентификационни данни. В следствие грешката е мултиплицирана автоматизирано в последващи документи.И сервират извинения. Русенката обаче не приема нито претекстовете на сдружението, нито извинението. Не позволява и че е допустима неточност поради съвпадане на имена.

“Как да го приема това опрощение. Каква е тази остаряла база данни? Какво значи това - че в някакъв предходен живот съм живяла на адрес в София ли? ”, пита Цанка. И е безапелационна, че  ще заведе дело против топлофикационното сдружение. „ Да си понесе наказването и да си заплати. Аз имам стрес първо, второ- пари изтеглени от моите сметки, аз не дръзвам да оперирам с никакви банки сега, тъй като не знам на „ Топлофикация ”ли, или пък на ВиК ли, или на някое енергийно сдружение, няма да ми изиска пари ”.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР